Sjøfarar

Sjøfarar - Sophia de Mello Breyner Andresen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Sophia de Mello Breyner Andresen
DIMENSJON
5,6 MB
FILNAVN
Sjøfarar.pdf
ISBN
9566948342107

BESKRIVELSE

Sophia "Sjøfararen" er ein av Portugals mest respekterte og verdsette forfattarar. Gjendiktning og etterord av Tove Bakke. Sjøl om ho heile livet har vore opptatt av litteratur, historie, sosial rettferd, er likevel naturen fremste inspirasjonskjelda for henne, og da særleg havet. Få diktarar har eit større vokabular og fleire bilete for alt som har med sjø og vatn å gjere. Ho kan prise naturen og protestere mot menneskeleg tyranni på ei og same tid: "Er du i stand til sjå kor sjokkerande flott verda er, er det logisk at du også ser det sjokkerande elendet." Sophia de Mello Breyner Andresen, f. 1919, vaks opp i Porto, i ein rik og danna familie med nordiske anar. STEMMENS KONTINENT er en serie som presenterer internasjonale, kvinnelige lyrikere fra det siste århundret.

juni 1597 på Novaja Semlja i dagens Russland) var ein frisisk-nederlandsk sjøfarar og oppdagar, på slutten av 1500-talet. Barentshavet, Barentsøya, Barentsburg og Barentsregionen er oppkalla etter han.

Pá fie let Hornelen i Bremanger Scqn skal Olav ha Sjøkvinne er ikkje eit etablert og allment godteke norsk ord, men du kan saktens nytte det om du vil.. Noko anna ord enn sjømann kjenner vi ikkje til som innarbeidd nemning på ein einskildperson som arbeider om bord.

RELATERTE BØKER