Vanære

Vanære - J.M. Coetzee | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
J.M. Coetzee
DIMENSJON
10,6 MB
FILNAVN
Vanære.pdf
ISBN
4587993555022

BESKRIVELSE

David Lurie må forlate sin professorstilling, og drar ut på landet. Her opplever han Sør-Afrikas tilstand etter apartheid med nye relasjoner mellom hvite og svarte, og nedyssede, men ikke utraderte konflikter.Vi møter David Lurie, som foreleser på universitetet, er omkring 50 år, med to skilsmisser bak seg - og hans eneste datter lever alene på et skrint gårdsbruk et godt stykke fra storbyen. David Lurie legger seg etter alle studinene, faller derfor i unåde og returnerer hjem til sin datter. Volden er en del av det Sør-Afrikanske samfunnet, også etter apartheid, og volden kommer til Lucys gård ved tre bøller som skjender henne grovt. Hun blir gravid og barnet blir det som skal gi David en ny dimensjon i sitt mislykkede liv. Boken er svært medrivende, - en positiv, fargerik og meget velskrevet roman som ga Coetzee sin andre Booker-pris!! Inngår i PAN-serien. Oversatt av Aud GreiffLes utdrag fra bokenAnmeldelser"...romanen kan forstås som et portrett av det såkalte "nye" Sør-Afrika, efter apartheidregimets fall, samtidig som den sier mye om hva det i siste instans innebærer å være menneske. Dette er en smertefull bok. Om personlig og sosial skam og ansvar overfor mennesker og dyr, et portrett av et omkastet samfunn. Samtidig er dette en vakker, lyrisk, men langt fra sentimental vandring inn i ukjent landskap, skrevet i en knapp, presis form."Svein Johs Ottesen, Aftenposten "Det er så begavet gjort, en form for tankeskarphet, håndverk og disiplin som jeg ofte savner hos norske forfattere."Knut Faldbakken, Aftenposten"J.M. Coetzees Vanære fra det nye Afrika er kanskje årets viktigste roman på norsk." Marta Norheim/NRK P2"Coetzees mesterstykke er at han makter å formidle disse brutale innsiktene med en slik litterær kraft at vi ikke får beskyttet oss mot dem på vanlig måte." Tonje Vold, VinduetLes hele anmeldelsen her

Bøyning (regelrett) Infinitiv Presens Preteritum Perfektum Imperativ Presens partisipp Passiv ‌ å vanære, vanæra: vanærar: Denne plagen førte vanære over solguden Amon-Ra og over måneguden Thot, som var Osiris' rådgiver, og som også ble regnet for å være den som holdt solen, månen og stjernene gående i sine baner. Bruk feltet under til å legge til et nytt synonym til vanære. Hvis du vil legge til flere synonymer kan du gjøre det ved å separere dem med komma.

Coetzee Sør-Afrika, 1999. Omsett av Aud Greff CappelenDamm 2000 219 sider.

RELATERTE BØKER