Ikke for å herske

Ikke for å herske - Fartein Valen-Sendstad | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Fartein Valen-Sendstad
DIMENSJON
7,26 MB
FILNAVN
Ikke for å herske.pdf
ISBN
1845656417295

BESKRIVELSE

I boka Ikke for å herske -innføring i den kristne tro forsøker forfatteren å gi svar på hva kristen tro er. Kan Bibelen være en norm og rettesnor i dag, to tusen år etter at den ble skrevet? For det moderne mennesket kan dette være en stor utfordring. Deler av den kristne tro oppfattes av mange som fjern og vanskelig å forstå, men fremtrer ved nærmere ettersyn som mindre fremmed. Ett eksempel kan være påstanden: Gud har skapt verden. Dette kolliderer med big bang- og evolusjonsteorien. Nylesning av de gamle tekstene viser at fokus ikke er rettet mot Gud som skaper i en fjern fortid, men på nåtid og vår verden. Dermed blir ikke den kristne tro så fjern og uaktuell. Det er Mannen fra Nasaret som ifølge kristen tro bestemmer hvem og hva Gud er. Jesus var ikke som andre ledere. Han lå ikke på flotte sjeselonger og fikk de lekreste retter servert mens andre sto på avstand og beundret hans makt og posisjon. Han skulle ikke herske, men tjene, slik at det ble tent noen lys hos dem som satt i mørket.

Ofte trenger det ikke å være eksplisitt at man fremmer arbeidet som sitt eget, men man unnlater å nevne hvem som har gjort hele eller mesteparten av arbeidet. 7. Ikke for å herske innføring i den kristne tro.

jw2019. Sp-Vedum: Tangen kan ikke bli oljefond-sjef uten å flytte hele formuen hjem til Norge. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum går nå for første gang tungt inn i det betente spørsmålet om hvem som ... En historie blir så mye lettere å lese og vakrere hvis du ikke gjentar de samme ordene hele tiden.

RELATERTE BØKER