Ledelse i og av flerkulturelle skoler

Ledelse i og av flerkulturelle skoler - Gunn Vedøy | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Gunn Vedøy
DIMENSJON
3,97 MB
FILNAVN
Ledelse i og av flerkulturelle skoler.pdf
ISBN
8478255970413

BESKRIVELSE

- Hvordan håndteres det økte mangfoldet i norsk skole?- Hvilke verdier legges til grunn for valg og prioriteringer?- Hvordan lede i en flerkulturell skole der alle skal leve og lære sammen?Norske skoler blir stadig mer mangfoldige og flerkulturelle. Dette mangfoldet møtes på forskjellige måter. I denne boka diskuteres ulike sider ved ledelse i og av skolen. Gjennom tolv kapitler forstås mangfoldet teoretisk, konkrete situasjoner fra skolehverdagen diskuteres, og ledelse av flerkulturelle skoler settes inn i en samfunnsmessig kontekst.Boka er primært skrevet innenfor fagfeltet utdanningsledelse, og er ellers beregnet på lesere som er interessert i temaene styring og ledelse av en flerkulturell skole. Dette kan være studenter i utdanningsledelse, skoleledere, politikere eller ansatte i utdanningsforvaltningen. Boka kan også være relevant for fagfeltet flerkulturell pedagogikk, og for de som er opptatt av det flerkulturelle Norge.

De to andre skolene har henholdsvis omtrent 10 % og omtrent 2 % flerkulturelle elever. Intervjuene er tatt opp i og minoritetsbakgrunn.

Barn, foreldre og personale med majoritets- og minoritetsbakgrunn er en del av det flerkulturelle fellesskapet i barnehagen (Gjervan, Andersen og Bleka 2006). Mangfold som ressurs eller problem? Det å forholde seg til språklig, kulturelt og religiøst mangfold i barnehagen DET FLERKULTURELLE NORGE - 10 SP (kurs) - Skoler | Studier | Utdanning.

RELATERTE BØKER