Uglens dag

Uglens dag - Leonardo Sciascia | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Leonardo Sciascia
DIMENSJON
4,75 MB
FILNAVN
Uglens dag.pdf
ISBN
6214927152602

BESKRIVELSE

Uglens dag regnes som verdens første mafiaroman, og er en internasjonal klassiker. Sciascia utga kriminalromanen i 1961, på et tidspunkt da mafiaens eksistens ble offentlig fornektet. Boka førte til bred debatt og til ny åpenhet om både CosaNostra og korrupsjonen som gjennomsyret det italienske samfunnet. I en liten by, tidlig en søndag morgen, er en buss i ferd med å forlate piazzaen for å dra til nabobyen. Man hører et skudd, og en skikkelse som løper mot bussen,blirtruffet i ryggen og dør.Verken passasjerene, bussjåføren eller andre på torget har sett morderen. Ingen vet noe, som vanlig. Carabinieri-kaptein Bellodi, som er fra Palma i Nord-Italia, blir satt på saken og skaper uro blant mafiaen og i egne rekker. Belodi kommer utenfra, og det er både en fordel og en ulempe. Han finner en tråd å nøste i, og etter hvert trer mafiaens vev fram. Sporene ender ikke på Sicilia, men går lant inn i de politiske korridorene i Roma.

Bogen er idag i kraft af sit tema, engagement og litterære kvaliteter blevet en klassiker i moderne italiensk litteratur. PÅSKEKRIM FOR FEINSCHMECKERE Italienske Leonardo Sciascia utga i 1961 «Uglens dag»; boka regnes som verdens første mafiaroman. En alldeles strålende kriminalistisk fortelling som selvfølgelig overgå... Ugler er en orden af fugle, der normalt inddeles i to nærtstående familier: slørugler (Tytonidae) med 16 arter og egentlige ugler (Strigidae) med 189 arter.

Det var fire nervøse flygere som fikk... I etterordet til «Uglens dag» forklarer Sciascia at han har slipt bort mye fra teksten for ikke å risikere injuriesaker, erstatningssøksmål eller det som verre er. Uglens dag er en anderledes kriminalroman, en moderne fabel om en demokratisk og retfærdighedssøgende politikaptajn fra Norditalien, der søger at tage kampen op mod Siciliens mafia. Bogen er idag i kraft af sit tema, engagement og litterære kvaliteter blevet en klassiker i moderne italiensk litteratur. PÅSKEKRIM FOR FEINSCHMECKERE Italienske Leonardo Sciascia utga i 1961 «Uglens dag»; boka regnes som verdens første mafiaroman.

RELATERTE BØKER