Byløkker i Oslo

Byløkker i Oslo - Finn Holden | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Finn Holden
DIMENSJON
5,96 MB
FILNAVN
Byløkker i Oslo.pdf
ISBN
4312719955118

BESKRIVELSE

Bymarken var et stort grøntareal utenfor murbyen under Akershus slott. Det velstående borgerskap etablerte sine landsteder på byløkkene i området som i dag er indre Oslo vest. Boken omtaler løkkene fra de ble gitt av kong Christian 4. til borgerne til nesten hele området var bebygd med villaer og leiegårder. Kjente bynavn som tidligere var løkker er Hammersborg, Solli, Bislett, Stensparken, St. Hanshaugen, Ruseløkka og Munkedammen, for å nevne noen. Hva har løkkene navn fra og hvem bodde der? Boken gir svar på disse spørsmålene og er en levende Oslo-historie. Dette er spennende lesning for alle som har tilknytning til hovedstaden og som er interessert i samfunns- og by- og arkitekturhistorie. Rikt illustrert. Finn Holden har skrevet flere lærebøker i historie for den videregående skole og en rekke lokalhistoriske utgivelser, blant annet Akergårder i Oslo (2003).

Hjørnene i området var Skillebekk, Sagene og Akerselvas utløp i Bjørvika. I dag la byrådet i Oslo fram forslaget til ny kommuneplan, der de viste fram hvor det kan bygges opp til 135.000 nye boliger fram mot 2040. - Oslo vokser fremdeles, og behovet for nye boliger ... Her finner du kilder du kan bruke for å finne opplysninger om din slekt.

Du må velge størrelse før du kan legge varen i handlekurven Forventet leveringstid: 1-3 arbeidsdager Selges av Adlibris 4,2 / 5 med 2822 vurderinger. Totalkarakter 4,2 / 5 ... Enerhaugen er i dag et nabolag med seks boligblokker på Tøyen i Bydel Gamle Oslo, beliggende nord for strøket Grønland.Området ligger på en høyde rett sør for Tøyen hovedgård, og ble hovedsakelig bebygd i første halvdel av 1800-tallet, hvor det da ble en slags forstad til Oslo.Gatene på dagens Enerhaugen er Sørligata, Enerhauggata og Smedgata. Sykkelplanlegger ...

RELATERTE BØKER