I mors liv

I mors liv - Tore Henriksen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Henriksen
DIMENSJON
3,69 MB
FILNAVN
I mors liv.pdf
ISBN
1693559000556

BESKRIVELSE

Den komplette norske svangerskapsboken! Din kropp og helse under svangerskapet Mat og mosjon Barnets utvikling i magen fra befruktningsøyeblikket Svangerskapskontroller Fødselen Aktuelle temaer som fosterlivets betydning for barnet under oppveksten og som voksen, fosterdiagnostikk og vanskelige valg, alder og graviditet, fødselsangst og keisersnitt Stor medisinsk oppslagsdel I mors liv gir en fullstendig oppdatert oversikt over dagens svangerskapsomsorg og -kontroller i Norge og hva du som gravid kan vente deg fra første dag av svangerskapet. Fra vi er født formes vi, sjelelig og kroppslig, av et komplisert samspill mellom medfødte egenskaper og omgivelsenes påvirkning. Barndommens betydning for oss som mennesker er studert av de lærde og erfart av de fleste gjennom generasjoner. Fosterlivet er en tid som ikke likner noen annen periode i våre liv. I løpet av denne tiden utvikler vi oss fra én enkelt celle til et individ bestående av over 10 000 milliarder celler, satt sammen på en slik måte at vi straks kan lære, forme et språk, utvikle tanker, vokse, balansere kroppens ulike funksjoner, bekjempe sykdom og bringe frem neste generasjon. Hvilken rolle spiller fosterlivets miljø, i videste forstand, for hvem vi blir, i kropp og sjel? Hva med disse erfaringene vi gjør i mors liv, de første 38 ukene av vår eksistens? Går det et skarpt skille ved fødselen for hva som setter spor i oss? Tore Henriksen (f. 1949) er professor i fødselshjelp og kvinnesykdommer og leder for Fødeseksjonen ved Rikshospitalet, Oslo Universitetssykehus. Henriksen har nærmere 30 års praktisk erfaring med graviditet og fødsel og driver forskningsprosjekter innenfor temaene fostervekst, morkakens funksjon, ernæring og svangerskapsforgiftning.

Jeg priser deg fordi jeg er virket på forferdelig underfull vis; underfulle er dine gjerninger, og min sjel kjenner det såre vel. Mine ben var ikke skjult for deg da jeg ble virket i lønndom, da jeg ble kunstig virket i jordens dyp.

» Barn i magen » Gravid » 3. trimester; Hjelp oss å rapportere regelbrudd.

RELATERTE BØKER