Ultima Thule

Ultima Thule - Matti Lainema, Juha Nurminen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Matti Lainema, Juha Nurminen
DIMENSJON
6,37 MB
FILNAVN
Ultima Thule.pdf
ISBN
4152254587569

BESKRIVELSE

Dette er historien om oppdagelsene av de arktiske områdene, fra oldtiden og helt frem til åpningen av Nordvest- og Nordøstpassasjen og erobringen av Nordpolen. Det begynte med grekeren Pytheas som omkring 320 f.Kr. foretok en reise nordover, til Thule. Pytheas skriver at Thule lå seks dagers seilas nord for England, og han beskriver islagt hav og en forunderlig midnattssol. I norrøn tid seilte vikingene på oppdagerferder i arktiske strøk. De seilte til Kolahalvøya og Kvitsjøen, dro til Island og oppdaget Grønland og Vinland. Senere fulgte andre i deres kjølvann: Barents, Bering, Nordenskiöld, Peary, Cook, Franklin, Nansen og Amundsen. Her fortelles alle de dramatiske historiene om ferdene til de ugjestmilde polstrøkene. Det er beretninger om heltemot: Noen av oppdagerne vendte hjem i triumf og vant seg evig ry, andre gikk under i isødet. Boken er rikt illustrert med historiske bilder og kart. Mange av kartene er tidligere ikke publisert i bokform.

See more. St Johanneslogen Ultima Thule i Hammerfest avholdt sitt siste møte i vårsemesteret mandag 28. mai.

Please try again later. Ultima Thule (latin för yttersta/nordligaste Thule) är en svensk vikingarockgrupp som bildades i Södermanland år 1984 med studio och hemort i Nyköping. För fäderneslandet är Ultima Thules mest sålda skiva och har sålt platina med över 100 000 sålda exemplar.

RELATERTE BØKER