50-tallet

50-tallet - Engwall Pahr-Iversen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Engwall Pahr-Iversen
DIMENSJON
10,78 MB
FILNAVN
50-tallet.pdf
ISBN
8048732041275

BESKRIVELSE

Folk flest gjenopplever gjerne 50-tallet som begynnelsen på en ny tid, en tid full av forventning og optimisme akkompagnert av et samstemt jubelrop: «Det skal gå bedre og bedre dag for dag». Likevel var ikke 50-årene bare glade. De var også år hvor en kald krig ble ført på mange plan, og hvor et jernteppe delte mer enn Europa i to. Her skildres tiåret slik avisene så det. Engwall Pahr-Iversen tegner et verbalt bilde av høydepunktene - de små så vel som de større - i hvert enkelt år. Spesielt tar han fatt i datidens «snakkiser». Visste du for eksempel hvor lenge stavangerbokseren John Tandrevold oppholdt seg i ringen under sommerlekene i 1952? Eller at et stavangersk hotellnavn ble møtt med bergenske protester? Disse svarene - og en lang rekke andre episoder fra et artig tiår - finner du i boken.

Slik skulle et topp moderne kjøkken se ut i 1953. Året var 1952 og Krigen i Korea raste som verst.

Skrikende jenter ved scenekanten. Noen andre karer med høye hårfrisyrer, skinnjakker og skumle snerr får jeg også opp på netthinnen.

RELATERTE BØKER