Glimt fra den medisinske historie

Glimt fra den medisinske historie - Leiv M. Hove, Inge Glambek, Ole Didrik Lærum | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Leiv M. Hove, Inge Glambek, Ole Didrik Lærum
DIMENSJON
6,89 MB
FILNAVN
Glimt fra den medisinske historie.pdf
ISBN
4162530566787

BESKRIVELSE

Denne antologien beskriver høydepunkter fra den medisinske historien i Bergen. Den følger også historien fra antikken, gjennom middelalderen med fremveksten av universitetene, og kampen for vårt første egne universitet. Pionerene fra Bergen Museum og byens sykehus følges frem til opprettelsen av Haukeland Sykehus og etableringen av Universitetet i Bergen.

Så kan man spørre: Hvorfor hud? Hudsykdommene får sjelden de store avisoverskrifter i dag, men for to hundre år siden befant de seg i kjernen av den medisinske virkelighet. Bowlby ble født i 1907 og vokste opp i London (Dijken, 1998; Ezquerro, 2017; Horst, 2011). Som barn og ungdom gjorde han erfaringer med tap og savn som kan ha virket inn på teorien han skulle bli kjent for.

Klubben har i lange perioder spilt på øverste nivå i Norge, men rykket ned til Adeccoligaen i 2009. I 2013 rykket de opp igjen til Tippeligaen.6. I boken "Øyeblikkene vi aldri glemmer" fra 2003 skriver sportsjornalistene og fotballelskerne Arne Scheie og Otto Ulseth at Glimt var den fotballklubben som var først ute med å ha supportere: "Det var Bodø/Glimt som bragte den moderne supporterkulturen til landet, med vaiende tannkost - som Glimt-supporterne til dags dato er alene om - sanger og et enormt hav i en farge, i dette tilfelle gult. Glimt fra en slik låvebygging kan sees i filmen Witness (1985) med Harrison Ford.

RELATERTE BØKER