Innvandring og funksjonshemming

Innvandring og funksjonshemming Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
12,21 MB
FILNAVN
Innvandring og funksjonshemming.pdf
ISBN
5913841119350

BESKRIVELSE

Hvordan oppleves det å være ny i Norge og samtidig få beskjed om at barnet ditt har en alvorlig kronisk sykdom eller funksjonsnedsettelse? Hvordan håndteres kulturforskjeller og språkproblemer, og hva skjer i møtet mellom ulike sykdomsforståelser og forestillinger om funksjonshemming? Innvandring og funksjonshemming handler om minoritetsfamiliers møte med helse- og velferdssystemet. Hver for seg kan både innvandring og funksjonshemming skape store utfordringer i hverdagen, men hvordan er det hvis du har "dobbelt opp"? Økende etnisk mangfold i befolkningen stiller nye krav til tjenesteapparatet. Mange innvandrere har både begrensede norskkunnskaper og mangelfull kjennskap til norske velferdsordninger. Disse utfordringene blir særlig store for familier som i tillegg skal håndtere en strevsom hverdag med et funksjonshemmet barn. Noen av familiene vi møter i denne boken har bodd lenge i Norge, mens andre er kommet som flyktninger og asylsøkere i løpet av de siste årene. Vi møter familier som lever vanskelige liv, men fremfor alt møter vi familier som greier å gå videre. De er ikke ofre - de er overlevere. Bidragsyterne har lang erfaring som forskere både på innvandring og funksjonshemming. Boken vil være interessant for studenter og forskere innenfor helse, velferd og pedagogiske fag, praktikere og minoritetsfamilier.

som er en intervju- og spørreskjemaundersøkelse der blant annet funksjonshemming og funksjonsnedsettelse har blitt kartlagt over tid. ... Innvandring og funksjonshemming Professor Berit Berg, Institutt for sosialt arbeid og helsevitenskap, NTNU Kl.

10.50 - 11.30 Å vokse opp med funksjonshemming i Norge Professor Jan Tøssebro, NTNU Samfunnsforskning Kl. 11.30 - 12.30 Lunsj Kl.

RELATERTE BØKER