Stavanger bys historie. Bd. 1-4

Stavanger bys historie. Bd. 1-4 Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
3,70 MB
FILNAVN
Stavanger bys historie. Bd. 1-4.pdf
ISBN
1576192469857

BESKRIVELSE

Stavanger bys historie er den første samlende framstillingen av Stavangers historie fra opphavet til vår egen tid, i fire rikt illustrerte bind. Få norske byer kan vise til en like dramatisk historie. Verket nøster opp de historiske trådene, beskriver og forklarer, og tar oss med på en spennende ferd gjennom ni århundrer. Bokverket henvender seg til et bredt publikum. Det gir identitet til byen og til dem som bor der, og er en kilde til kunnskap for alle som ønsker å forstå byen i en regional, nasjonal og internasjonal sammenheng. Bind 1: "Bispeby og borgarby - frå opphavet til 1815, forfattere: Geir Atle Ersland og Arne Solli. Bind 2: "Sild og seil 1815-1890", forfatter: Ole Kallelid. Bind 3: "Industribyen 1890-1965", forfatter: Anders Haaland. Bind 4: "Oljebyen 1965-2010", forfattere: Gunnar Roalkvam og Kristin Øye Gjerde. For mer informasjon, se de enkelte bind.

juni ble det arrangert karneval i Stavanger. Bjørn Bue ble biskop i Stavanger bispedømme.

20 år en flittig utstiller. Han malte landskaper, gjerne høst- og vinterstemninger, høyfjells- og setermotiver, stilleben osv.

RELATERTE BØKER