Terje Vigen

Terje Vigen - Henrik Ibsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henrik Ibsen
DIMENSJON
6,26 MB
FILNAVN
Terje Vigen.pdf
ISBN
6374038757340

BESKRIVELSE

Terje Vigen, Henrik Ibsens dramatiske dikt, handler om et Norge i krig, om mot og hevn, tilgivelse og forsoning. Diktet skal være inspirert av sjøfolk på Sørlandskysten, som i årene 1809.1814 rodde eller seilte over Skagerak til Jylland for å hente mat til sin familie. I 1891 tok Christian Krohg initiativ overfor Henrik Ibsen til å illustrere en egen utgave av Terje Vigen. Ibsen var meget begeistret for ideen, og i 1892 ble den første utgaven av Terje Vigen med Krohgs illustrasjoner utgitt på dansk Gyldendal.Denne illustrerte utgaven har siden stadig funnet veien til nye Ibsen-lesere, akkurat som verselinjene som innleder diktet: «Der bodde en underlig gråsprængt en på den yderste ø; .»

Terje rowed across to Denmark for his supplies. Fjære, where his grave still exists, is on the south cost of Norway, not far from Grimstad.

Sentralstyret la også vekt på Vigens evne til lagspill, hans gode innsikt i politiske prosesser og helsepolitikk, hans troverdighet og den høye tillit han nyter internt så vel som eksternt. Bakteppet for Terje Vigen er Napoleonskrigene på starten av 1800-tallet. Danmark-Norge var i krig med England, og en kornblokade førte til hungersnød i Norge. Terje Vigen er en svensk stumfilm fra 1917 regissert av Victor Sjöström.

RELATERTE BØKER