Vitruvius' lodd

Vitruvius' lodd - Keith Waldrop | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Keith Waldrop
DIMENSJON
12,23 MB
FILNAVN
Vitruvius' lodd.pdf
ISBN
7679265054022

BESKRIVELSE

Vitruvius' lodd er en gjendiktning av The Plummet of Vitruvius, tredje bok i Keith Waldrops trilogi Transcendental Studies, som han mottok den amerikanske National Book Award for i 2009. Boken er et montasjeverk; Waldrop klipper og limer, i første rekke fra en amerikansk oversettelse av Vitruvius' De architectura, det eneste læreverket om byggekunst som er bevart fra antikken, samt fra en mengde andre fag- og skjønnlitterære tekster. Resultatet er, med gjendikterens ord, «et enestående eksempel på hvordan en moderne komposisjonsteknikk kombinert med romantisk følsomhet kan bryte nytt land». Med Jørn H. Sværens gjendiktning introduseres Keith Waldrop for første gang for norske lesere.

Sol, seier ho * nynorsk / papir/e-bok Marcus Vitruvius Pollio (c. 90 - c.

Sværen (Oversetter) Boken er et montasjeverk; Waldrop klipper og limer, i første rekke fra en amerikansk oversettelse av Vitruvius' De architectura, det eneste læreverket om byggekunst som er bevart fra antikken, samt fra en mengde andre fag- og skjønnlitterære tekster. Marcus Vitruvius Pollio, oftest bare kalt Vitruvius eller Vitruv (født ca 80-70 f.Kr. - død etter ca 15 f.Kr.) var en romersk forfatter, arkitekt og ingeniør som skrev det store verket De Architectura libri decem («Ti bøker om arkitektur»).

RELATERTE BØKER