Sjur Gabriel

Sjur Gabriel - Amalie Skram | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Amalie Skram
DIMENSJON
9,21 MB
FILNAVN
Sjur Gabriel.pdf
ISBN
9157142745900

BESKRIVELSE

Hellemyrsfolket (1887-1898) av Amalie Skram er en romansyklus i fire bind. B kene handler om folket p Hellemyren og er regnet som det mest naturalistiske verket i norsk litteraturhistorie. Leseren f r f lge den fattige familien som bor p Hellemyren gjennom alle de fire b kene, og siden det er en slektsroman blir man introdusert for flere generasjoner. Sjur Gabriel og Afkom regnes som de to beste verkene i samlingen. I b kene skildres ogs livet i Bergen og p Strilelandet, og ikke minst talem let b de i byen (bergensk) og i omlandet (nordhordlandsm l). Den f rste av de fire b kene, Sjur Gabriel (1887), skildrer livet til det fattige g rdbrukerparet Oline og Sjur Gabriel i 1820- rene p g rden Hellemyren, rett nord for Bergen. Oline har et h yt alkoholforbruk og er ofte beruset, og familien sliter dag og natt. Da Oline m p sykehus og Sjur Gabriel m v re hjemme og passe barna, utvikler han et spesielt forhold til yngstes nnen Vesle-Gabriel. Da denne s nnen d r etter en tids sykdom, begynner ogs Sjur Gabriel drikke. Boken slutter med setningen Fra den dag av drakk b de mann og kone p Hellemyren.

7. Amalie Skram begynte på et femte bind med tittelen «Avkoms avkom» i 1900.

Jørgen, som er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer. Hellemyrsfolket er en romansyklus i fire bind av Amalie Skram.Bøkene handler om folket på Hellemyren og er regnet som det mest naturalistiske verket i norsk litteraturhistorie.. Leseren får følge den fattige familien som bor på Hellemyren gjennom alle de fire bøkene, og siden det er en slektsroman blir man introdusert for flere generasjoner.

RELATERTE BØKER