Broer i Norge

Broer i Norge - Svein Magne Olsen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Magne Olsen
DIMENSJON
10,19 MB
FILNAVN
Broer i Norge.pdf
ISBN
6230699001066

BESKRIVELSE

Broer er monumenter over det nytenkende mennesket. Broer binder mennesker og samfunn sammen, og er utviklet gjennom tusener av år. De er blitt til på grunn av vårt behov for fremkommelighet og kommunikasjon. Noen broer er monumentale byggverk og landemerker - enkelte er rene turistattraksjoner, mens andre broer legger man nesten ikke merke til. I Broer i Norge tar forfatteren deg med til de aller eldste broovergangene vi kjenner til, han viser deg alle typer broer som finnes i Norge, og hvilke visjoner som finnes for fremtidens konstruksjoner. Broer er ingeniørkunst på sitt aller ypperste. Broenes utforming henger sammen med sin tids tilgang på materialer og kunnskap. Slik er de også viktige kulturminner. Skal du se nærmere på en bros utforming og arkitektur, kreves det gjerne en avstikker. Denne boken gir deg lyst til å stoppe opp og se nærmere på disse unike konstruksjonene i stein, tre, stål og betong. Boken er rikt illustrert og vil glede alle som ønsker å studere det estetiske eller det tekniske ved våre norske broer. Styreleder i Norsk Kulturarv, Inger-Lise Skarstein, har skrevet forord i boken.

16 700 broer på riks- og fylkesveiene og nesten 6000 broer på kommunale veier. Med noen unntak har de fleste av de lengste broene i landet blitt bygd etter 1970.Fergestrekninger over sund og fjorder er i stor grad blitt erstattet av broer. Listen er ikke fullstendig for kortere broers del, men er ment å dekke alle broer som har artikler på norsk Wikipedia, samt eventuelt andre som anses som interessante.

Navn Lengde ()Spenn ()Trafikk Kommune Åpnet Høyde () Öresundsbron: 7845 (5300 i Sverige) Viser en liste over Broer i Norge sortert Åpningsår Viser en liste over Broer i Norge sortert seilingshøyde I 2004 passerte 3 443 694 biler over broen, det gir et snitt på 9 409 biler daglig. I 2009 passerte 5 364 770 biler over broen, det gir et snitt på 14 698 biler daglig.

RELATERTE BØKER