Alv Erlingsson

Alv Erlingsson - Tore Skeie | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Skeie
DIMENSJON
4,62 MB
FILNAVN
Alv Erlingsson.pdf
ISBN
7852260188019

BESKRIVELSE

Sommeren 1290: En norsk adelsmann henrettes offentlig i en liten havneby på kysten av Skåne. Alv Erlingsson hadde vært Norges mektigste mann - overhode i det rike adelshuset Tornberg og kongens viktigste rådgiver. På høyden av sin makt dikterte han det norske kongerikets politikk i det nordiske maktspillet. Men et sted på veien trådte han feil, og nå er alt tapt. Når Alv møter undergangen på steile og hjul, er det ikke som kongens fremste mann, men som fredløs sjørøver. Alvs dramatiske livshistorie er rammefortellingen i Tore Skeies enestående portrett av Norge i høymiddelalderen.

Alvs livshistorie er en klassisk tragedie, en historie om en mann som ble fanget i et spill som var sterkere enn hans vilje. De samme kreftene som førte ham til maktens sentrum, ... Alv Erlingsson hadde en gang vært Norges mektigste mann, men endte sitt liv som sjørøver.

Fortellingen om en adelsmanns undergang (Spartacus, Oslo 2009). Skeie er historiker og har skrevet en spennende skildring av middelalderen og den norske adelsmannen Alv Erlingsson (ca 1250-1290).

RELATERTE BØKER