Den kritiske fase

Den kritiske fase - Aud Korbøl, Arnfinn H. Midtbøen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aud Korbøl, Arnfinn H. Midtbøen
DIMENSJON
5,41 MB
FILNAVN
Den kritiske fase.pdf
ISBN
8846292692239

BESKRIVELSE

Den kritiske fase er original sosiologisk analyse av arbeidsinnvandringen fra Pakistan til Norge tidlig i 1970-årene. Boken tilbyr en levende beskrivelse av det Norge som møtte de første pakistanske «fremmedarbeiderne», det Pakistan de forlot, kampen for å finne arbeid og bolig, og hvilke tilpasningsstrategier de valgte i møtet med et samfunn som ikke uten videre ønsket dem velkommen. «Den kritiske fase» er et helt unikt historisk dokument med stor interesse ikke bare for etterkommerne til de som kom hit, men også for oss som tok dem imot. Og det er en bok full av lærdom og innsikt for alle som jobber med, eller er interessert i, integrerings- og fagorganiseringsarbeid blant innvandrere i dag.» Jonas Bals, Klassekampen «The salient strength of the book is its storytelling tone. It¿s a page-turner that sometimes reads like a compelling novel.» M. Michael Brady, Norwegian Americans Den kritiske fase er en redigert utgave av Aud Korbøls avhandling fra 1974, som ikke har vært tilgjengelig for allmennheten tidligere. I avhandlingsarbeidet samlet Korbøl inn all tilgjengelig statistikk og lagde de første oversiktene over hvem som kom, og hvorfor. Hun gjennomførte samtidig et banebrytende feltarbeid blant de første pakistanere som ankom. I mars 1971 utgjorde disse til sammen 335 personer. Boken er en unik dokumentasjon av det norske samfunnet i en brytningstid. Den viser hvordan den norske staten, fagbevegelsen, arbeidslivet og mediene håndterte det som ble ansett som et massivt press på grensene. Videre tar den for seg foranledningen for innføringen av innvandringsstoppen i 1975, og gir dermed det historiske bakteppet for innvandringspolitikken Norge har ført siden. Mange av spørsmålene som Korbøl stilte, preger fremdeles den offentlige debatten om innvandring og integrasjon. At Den kritiske fase nå blir tilgjengelig, nesten 50 år etter den ble skrevet, vil være til glede og nytte for mange: studenter og forskere, alle som er interessert i nyer

Et lite år etterpå var tallet blitt tusen. - Vi er inne i den mest kritiske fasen av epidemien. Antallet som rammes vil stadig stige, så vi må forsterke forebyggende tiltak, sa Cordova på en pressekonferanse ifølge nyhetsbyrået AP ... Den kritiske fase er original sosiologisk analyse av arbeidsinnvandringen fra Pakistan til Norge tidlig i 1970-årene.

Boken tilbyr en levende beskrivelse av det Norge som møtte de første pakistanske «fremmedarbeiderne», det Pakistan de forlot, kampen for å finne arbeid og bolig, og hvilke tilpasningsstrategier de valgte i møtet med et samfunn som ikke uten videre ønsket dem velkommen. Tvilling-operasjon inn i den mest kritiske fasen. SINGAPORE: Operasjonen for å skille to iranske siamesiske tvillinger gikk mandag inn i sin mest kritiske fase. Når forholdene nærmer seg det kritiske punktet blir gassfasens tetthet tilnærmet væskefasens til disse ikke lengre kan adskilles.

RELATERTE BØKER