På sporet av den tapte pensjon

På sporet av den tapte pensjon - Jon Olav Bjergene | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jon Olav Bjergene
DIMENSJON
8,71 MB
FILNAVN
På sporet av den tapte pensjon.pdf
ISBN
2991926060968

BESKRIVELSE

Konkrete råd og tips om hvordan du kan få mer i pensjon i tillegg til kunnskap om medbestemmelse i form av kollektive og individuelle forhandlinger og tips og råd om forhandlingssituasjonen. Norske arbeidstakere har makt og innflytelse over lønns- og arbeidsvilkår. Vi har sterke fagforeninger og organiserte bedrifter og ikke minst gode norske tradisjoner for medbestemmelse. Innflytelsen bruker vi kollektivt gjennom LO (Landsorganisasjonen), landsomfattende fagforeninger og klubber i bedriftene. Vi forhandler sentral lønn, lokal lønn så vel som individuell lønn. Så hvorfor ikke forhandle lokalt om pensjon? Arbeidsgivermotstanden mot å forhandle om pensjon både i sentrale og lokale tariffoppgjør har vært stor. Det skyldes delvis en ordinær interesseulikhet mellom arbeidsgivere ogarbeidstakere, men det handler også om kunnskap og bevissthet om hvilke muligheter de nye pensjonsordningene representerer. Det blir for eksempel det samme for bedriftene om de gir pensjonsgoder eller lønn. Og for arbeidstakere er de samme pensjonsgodene ofte mer verdt enn lønn. Begge vinner. Dette er en bok som viser deg at pensjon er viktig.

Somerset Maugham karakteriserte den som «den største fiksjon til dags dato». Gunstige skattereglene på pensjon. Mange tenker, som riktig er, at kombinasjonen av lønn og pensjon fort medfører høyere skatt i form av trinnskatt (tidligere kalt toppskatt).

Det har straffet seg. Store deler av tjenestepensjonen hans forsvant. Marcel Proust (1871-1922) er en av de store mesterne i litteraturhistorien.

RELATERTE BØKER