Teknikk, medisin og etikk

Teknikk, medisin og etikk - Hans Jonas | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Hans Jonas
DIMENSJON
3,47 MB
FILNAVN
Teknikk, medisin og etikk.pdf
ISBN
2800821417998

BESKRIVELSE

I denne boken (første gang utgitt i Tyskland i 1985) søker filosofen Hans Jonas (f. 1903) å begrunne hvorfor moderne teknikk er et tema for etikken.Han mener teknikken krever en særlig anstrengelse fra den etiske tenknings side, en annen type anstrengelse enn den som egner seg for enhver menneskelig handling.Jonas er elev av Husserl, Heidegger og Bultmann, og diskuterer i denne boken metafysiske og antropologiske spørsmål av dagsaktuell karakter. Norsk oversettelse ved Sverre Dahl.Nr. 32 i Cappelens upopulære skrifter.

1903) å begrunne hvorfor moderne teknikk er et tema for etikken. Han mener teknikken krever en særlig anstrengelse fra den etiske tenknings side, en annen type anstrengelse enn den som egner seg for enhver menneskelig handling. Senter for medisinsk etikk (SME) jobber med medisinsk og helsefaglig etikk gjennom forskning, undervisning og formidling - alt fra konkrete etiske dilemma i møtet med den enkelte pasient til forskningsetikk og teoretisk filosofi og etikk. Slike teknikker for empatisk kommunikasjon kan læres ved hjelp av instruksjon og øvelse slik det gjøres ved utdanningsinstitusjonene i dag.

I tillegg finner du her en rekke relevante etiske retningslinjer og veiledninger. Se også forskningsetiske retningslinjer fra øvrige komiteer (NENT og NESH). Hvordan vi behandler og forholder oss til pasienter, hvem vi allokerer tid og penger til, bruk av teknologiske hjelpemidler etc., vil være avhengig av hvilke verdier og normer som legges til grunn.

RELATERTE BØKER