Tanker

Tanker - Blaise Pascal | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Blaise Pascal
DIMENSJON
9,74 MB
FILNAVN
Tanker.pdf
ISBN
5110415130476

BESKRIVELSE

Blaise Pascals (1623-62) "Tanker" er skissene til et apologetisk skrift - et forsvar for kristendommens sannhet - rettet mot de tallrike fritenkerne i Pascals samtid. Den apologetiske sjanger har sine røtter tilbake til kristendommens første tider, men Pascals apologi skiller seg fra andre ved at den ikke leder fritenkerne i retning av den kristne Gud gjennom metafysiske beviser eller argumenter om paradisisk herlighet, men gjennom en dyptloddende analyse av det moderne gudløse menneskets situasjon her og nå. Pascal inviterer sin sekulære leser til å reflektere over sitt eget liv, til å se sin egen litenhet, uro, utilstrekkelighet og bortkommenhet i sin jakt på et fast punkt i tilværelsen. Denne nye oversettelsen følger Philippe Selliers franske utgave fra 2003 og baserer seg på ny Pascal-forskning.

Search for popular ships globally. Find locations of ports and ships using the near Real Time ships map.

Lossepumper er som regel fast montert i skipet. Tanker (fransk Pensées), egentlig Tanker om kristendommens sannhet (Pensées sur la religion et sur quelques autres sujets), er en bok av den franske filosofen Blaise Pascal (1623-62), først utgitt i 1669, etter hans død.. Boken baserer seg på en tykk notatbunke, omtalt som «forarbeider til et verk om kristendommens sannhet, beregnet på å overbevise tidens 'moderne' tvilere», og ... med tanker som kom kjørende, så trengte jeg ikke å hoppe på noen av dem.

RELATERTE BØKER