Balansert målstyring

Balansert målstyring - Kjell Gunnar Hoff, Per Aksel Holving | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kjell Gunnar Hoff, Per Aksel Holving
DIMENSJON
5,8 MB
FILNAVN
Balansert målstyring.pdf
ISBN
1941179210960

BESKRIVELSE

Mer enn noensinne er virksomhetens fremtidige konkurransekraft knyttet til dens innovasjonsevne, til hvor fornøyde kundene eller brukerne er og til dyktige og handlekraftige medarbeidere.Det handler om strategi og om virksomhetens evne til å omsette den i handling. Boken drøfter hva som driver den ønskede utviklingen, og hvordan vi kan utvikle finansielle og spesielt ikke-finansielle styringsparametere som kan inngå i en balansert styringsmodell som er knyttet opp mot strategiene. Kaplan - Nortons siste Balanced Scorecard-modell er viet en sentral plass, men forfatterne har også lagt stor vekt på å formidle andre styringsmodeller og perspektiver, samt å gi et generelt og praktisk rammeverk. I denne reviderte utgaven setter forfatterne ytterligere fokus på målstyring i en mer organisatorisk og strategisk sammenheng. Det er mer om ledergruppedynamikk og mer konkret om IT og strategi-implementering. Boken inneholder en rekke praktiske case-eksempler.

De seneste årene har balansert målstyring vært et av de ledelsessystemene som har hatt størst fremgang og tyngde globalt innen både offentlig og privat sektor. [trenger referanse] Konseptet ble første gang lansert på starten av 1990-tallet av to amerikanske akademikere ... Kaplan og Nortons Balanced Scorecard er kanskje den modellen innenfor balansert målstyring det oftest refereres til.

Eksempelvis er det mange som har tatt i bruk balansert målstyring, rullerende prognoser, relative belønningsmodeller og målekort eller lean-prinsippet uten at budsjettet fjernes. Det handler mer om hvilke rolle budsjettet har i styring. Arbeidet med å utviklet et system for balansert målstyring bør starte med en grundig situasjonsanalyse av alle forhold i markedssystemet som kan tenke seg å påvirke virksomhetens kurs og eksistens i fremtiden.

RELATERTE BØKER