Formidling i nordiske kunstmuseer

Formidling i nordiske kunstmuseer En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
7,23 MB
FILNAVN
Formidling i nordiske kunstmuseer.pdf
ISBN
8101096448488

BESKRIVELSE

Publikum inviteres til nye, praktfulle museumsbygg, men hva skjer på innsiden? Hvordan skal kunsten formidles? Bør publikum kun lese tekster på veggen, eller har museet et ansvar for å fornye seg? Hva skjer med museet i det nye delings- og deltakelsessamfunnet? Formidlingsfeltet er i radikal endring, og med denne boka har vi utfordret nordiske kunstmuseer til å undersøke sin egen praksis fra innsiden. Redaksjonen har valgt ut både nyskapende og etablerte praksiser, og plassert disse inn i en tematisk oversikt som belyser museale spydspisser i Norden. Fra Nasjonalmuseets filosofiske samtaler til Børnehuset på Louisiana, museet som mentalt fitnessenter på ARoS, Arkens medborgerskapsprosjekt, dans på Munchmuseet og familiesøndag på Moderna Museet i Stockholm. Dette er den første antologien i sitt slag, skrevet fra formidlernes perspektiv og med praksis i fokus. Flere av disse publiserer for første gang forskningstekster basert på praktisk kunnskap. Artikkelforfatterne er ansatt som forskere, formidlere og utstillingsprodusenter, og arbeider aktivt med formidling både som praksis og som forskningsmetode. Boka passer for museumsansatte i Norden, studenter innenfor museumsvitenskapelige og kunsthistoriske fagretninger samt forskere på feltet.

I 1852, 1857 og 1861 ble utstillingene holdt i Oslo. Sommeren 2017 ble det gjennomført et internasjonalt seminar om formidling i kunstmuseer, under tittelen Learning Strategies for a New National Museum. Målet var å avdekke nytt formidlingspotensial for det «nye» Nasjonalmuseet, i et mer synlig og aktivt samspill med byen, befolkningen og samtiden. Fire kunstmuseer og tre komponisthjem, ...

Skulptur Maleri, tegning og ... Først i 1990-årene er denne modellen for formidling blitt utfordret.

RELATERTE BØKER