I hjertet av velferdsstaten

I hjertet av velferdsstaten - Janne Paulsen Breimo, Inger Kjellberg, Ann Christin E. Nilsen, Marte Rua | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Janne Paulsen Breimo, Inger Kjellberg, Ann Christin E. Nilsen, Marte Rua
DIMENSJON
7,34 MB
FILNAVN
I hjertet av velferdsstaten.pdf
ISBN
5385450926722

BESKRIVELSE

I hjertet av velferdsstaten er den første boka i Norden som gir en samlet framstilling av empiriske studier over den nordiske velferdsstatens funksjonsmåter i lys av institusjonell etnografi. Velferdsstatens institusjoner er en del av vår hverdag. Som ansatt eller bruker samhandler vi daglig for å få det hele til å fungere. Men hvordan fungerer dette egentlig? Hvilken rolle spiller folks kunnskap og erfaringer i møtet med velferdsstatens regler og ordninger? Hvilke styringsdilemmaer eksisterer i den nordiske velferdsstaten i dag, hvor økt styringsaktivitet spilles ut mot folks kompetanse, skjønn og ansvar?De empiriske studiene i boka viser hvordan vi navigerer innenfor velferdsstatens institusjoner. Det etnografiske blikket veileder oss, og studiene illustrerer hva institusjonell etnografi betyr i forskningspraksis innen: Barneomsorg Familieforsørging Rehabilitering Arbeidsliv og funksjonsnedsettelser Eldreomsorg Asylpolitikk Fengselsisolasjon Akademia Boka er aktuell for studenter og forskere som bruker kvalitative fremgangsmåter og metoder. Tematisk er den av særlig interesse for studenter innen sosial- og velferdsfag, inkludert sosiologi og statsvitenskap, hvor kunnskap om velferdsstaten står sentralt.

Cappelen Damm, Oslo, 2015, 250 sider. ISBN 9788202450670.

På den måten er vi som borgere sikret minimumsinntekt og omsorg, uavhengig av prestasjon i arbeidslivet og vår status i samfunnet. Velferdsstaten er viktigere enn på lenge for å sikre og legge til rette for den enkeltes frihet. Så til Fremskrittspartiets ungdom og alle andre som roper om privatisering av velferdsordninger: Tenk en gang til.

RELATERTE BØKER