Tradisjon og fortelling

Tradisjon og fortelling - Anne Eriksen, Torunn Selberg | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Eriksen, Torunn Selberg
DIMENSJON
10,23 MB
FILNAVN
Tradisjon og fortelling.pdf
ISBN
6700530423666

BESKRIVELSE

Folkloristikk er studiet av ikke-materiell folkekultur, det vil si fortellinger, viser, trosforestillinger og skikker. Her inngår folkeeventyr, sagn og ballader, men også gamle - og nye - myter. Begrepet folkekultur er i seg selv egnet til kritisk drøftelse. For hvem er folk? Og hva er egentlig folkekultur? Er folket nasjonens kjerne eller ganske enkelt "vanlige folk" - deg og meg? Svarene på dette har variert, fra nasjonsbyggernes "oppdagelse av folket" på 1800-tallet til dagens interesse for kulturelt mangfold. Folkekulturen selv har også endret seg, fra å være muntlig og ofte lokal til å være global og massemedial. "Tradisjon og fortelling" er en innføringsbok i folkloristikk. Boken gir en oversikt over forskning som har tatt for seg muntlig folkekultur. Den presenterer også folkloristisk kunnskap om sentrale emner i dagens kulturvitenskap: identitet, nasjonalitet, muntlighet og fortelling, massekultur og forholdet til tradisjon og historie. Sentralt står spørsmål som knytter seg til etnisitet, populærkultur og historiekonstruksjon. Forfatterne er blant våre fremste eksperter på fagområdet. Anne Eriksen er folklorist og professor i kulturhistorie ved Universitetet i Oslo. Torunn Selberg er folklorist og professor i kulturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Begge har arbeidet mye med folkelig tradisjon og tradisjonsforståelse, og har utgitt flere bøker om beslektede emner.

Store id er id al-adha, offerfesten i tilknytning til pilegrimsreisen. til fortelling, lek og teater i barnehagen S olveig Tromsø, avdeling for lærer gaarder • H i STorier T il F or T elli Ng, leK og T ea T er i B ar NeH age N • eU re Ka F ... Fra norsk muntlig tradisjon 106 Haren og skilpadda.

Formålet med boken er å se på de ulike tradisjonene innen gamle håndverksteknikker i tre, og hvilken overføringsverdi de har til vår hverdag og vårt formspråk. Med ... Tradisjon og fortelling: en innføring i folkloristikk Av Anne Eriksen, Torunn Selberg Forlag Pax ISBN 9788253029047 Utgitt 2006, Myk perm.

RELATERTE BØKER