Kvinneklede i Sogn

Kvinneklede i Sogn - Aagot Noss | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aagot Noss
DIMENSJON
9,86 MB
FILNAVN
Kvinneklede i Sogn.pdf
ISBN
9090542067418

BESKRIVELSE

Boka om drakskikken i Sogn er nummer 13 i rada av bøker om norske folkedrakter. Sogn er eit interessant draktområde. Det har lite eller inkje til felles med til dømes Sunnfjord og Nordfjord i same fylket. Einast er at det kan vera detaljar som er dei same. I denne boka har eg lagt relativt stor vekt på konehovudbunaden i Sogn, da den er utan parallellar elles i landet. I Sogn har til dømes ugift og gift hatt ulik hovudbunad, i Nordfjord og Sunnfjord er det berre tyet og fargen på luva som markerer skilnaden. Det har innanfor eit relativt lite tidsrom vore store variasjonar i kvinnedrakta. Det gjeld plaggtypar, men særleg vyrket, fargar og pryding.

Legg i . Laila Durán Scandinavian folklore II.

ISBN 82-993920--4. Trøndelag Johnson, Trine: Sein-neolittisk tid i Sogn og Fjordane: gjenstandstyper og funndistribusjon.

RELATERTE BØKER