Vøienvolden på Sagene

Vøienvolden på Sagene - Svein Solhjell | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Solhjell
DIMENSJON
6,86 MB
FILNAVN
Vøienvolden på Sagene.pdf
ISBN
1323385854469

BESKRIVELSE

Vøienvolden er et godt bevart gårdstun i hovedstaden. Opprinnelig het stedet Wøyen Vold, eller Hougen. I dag eier Fortidsminneforeningen dette gårdsanlegget, som er blitt en oase og et populært utfartssted for Oslos befolkning. Her er tradisjonsrike og godt bevarte bygninger, dessuten en frodig hage som er tilgjengelig for alle. Og hver høst feires Kulturminnedagene på Vøienvolden. I 2017 markeres også 100-årsjubileet for gårdens bevaring. Men i denne boka handler det også om Vøienvoldens nære omgivelser, ikke minst om arbeid, hverdag og fest på Sagene i tidligere tider. Industribyen vokste frem med virksomheter som Glads Mølle, Graahs Spinneri og Hjula Veveri. Dette er fortellingen om boligene, skolen og livet mellom husene, men også om Sagenes kultur- og sosialhistorie.

- Jeg liker å jobbe med forefallende arbeid, og jeg liker å jobbe litt alene. - Du er utrolig rask, du er veldig flink til å jobbe og til å gjennomføre. Vøienvolden er et godt bevart gårdstun i hovedstaden.

19, 0267 Oslo | tlf. (47) 22556003 | e-post [email protected] Kjøp Vøienvolden på Sagene fra Bokklubber Vøienvolden er et godt bevart gårdstun i hovedstaden.

RELATERTE BØKER