Løperkongens skygge

Løperkongens skygge - Geir Stian Ulstein | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Geir Stian Ulstein
DIMENSJON
10,96 MB
FILNAVN
Løperkongens skygge.pdf
ISBN
5484215021740

BESKRIVELSE

Hvem var Norges første profesjonelle idrettsutøver? Mons Monsen Øyri fra Sogn, kjent over hele Europa som Mensen Ernst, er svaret. Han var i sin tid en Europas største stjerner. I 1832 ble Mensen Ernst kjendis for å løpe fra Paris til Moskva på 14 dager! I "Løperkongens skygge" tar forfatteren med seg sin nylig kreftfriske venn Øyvind Torp på samme rute. Løpeturen går naturlig nok i et annet tempo enn Ernst, og vi blir med forfatteren på en helt annerledes reise. Fra vest til øst, fra fortid til nåtid. Løperkongens skygge er en hyllest til menneskets viljestyrke og Europas historie. På ferden over kontinentet mot Russland deler Ulstein og løpekameraten opplevelser og tanker om historien de løper gjennom, om egne drømmer og alle drømmene landskapet rundt dem en gang har vært hjem til. Geir Stian Ulstein (f. 1982) er kritikerrost forfatter av bl.a. bøkene Drømmenes fjell, Selvforsvar mot kreft og sykkelboka Tour Dø France. Han er historiker og entusiast med en skriveevne som fyller teksten med engasjement og nøye gjengitt kunnskap.

Vi løper i fotsporene til en norsk legende, Mensen Ernst, som løp fra Paris til Moskva på 14 dager i 1832. Vi forsøker 7 maraton på samme rute! Vi valgte en annen strategi og løp deler av strekket mellom Paris og Moskva, som ble til boken «Løperkongens skygge - fra Paris til Moskva i fotsporene til Mensen Ernst» (Fri Flyt 2019). Gjennom fotsporene til Mensen Ernst forteller han i Løperkongens skygge historien om Europas blodige historie fra Napoleon til Hitler.

Kr 393,-Kr 449,-Summits of my life. Drømmer og utfordringer i fjellet.

RELATERTE BØKER