Naturfag som allmenndannelse

Naturfag som allmenndannelse - Svein Sjøberg | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Sjøberg
DIMENSJON
4,76 MB
FILNAVN
Naturfag som allmenndannelse.pdf
ISBN
7002681454335

BESKRIVELSE

Naturfag som allmenndannelse er blitt et standardverk ikke bare i Norge, men også i Danmark og Sverige.Hva er naturvitenskap?Hvilken betydning har naturfag som allmenndannelse i dagens skole og samfunn?Hvordan skal man forholde seg kritisk til media og interessegrupper som både bruker og misbruker forskning og vitenskap i sine forsøk på å fremme spesielle interesser?Naturfagene er viktige! Ikke bare som nyttefag, men som kultur- og dannelsesfag, og som ballast for å kunne fungere i er moderne samfunn.Forfatteren tar leseren med på en dannelsesreise i naturvitenskapens mange sider ..- en reise som går gjennom historien, filosofien, sosiologien, etikken, økonomien og politikken. Boken er en engasjerende presentasjon av ulike tilnærminger for å forstå naturfagene i en bred sammenheng. Forfatteren bruker en rekke spennende eksempler og historier for å belyse temaene.Denne tredje utgaven er gjennomgående revidert. Blant annet har det samfunnsmessige perspektivet og ungdommens verdier, erfaringer og interesser både til skole, miljø og naturfag fått en bred plass. Boka gir også en interessant presentasjon av nyere teori og forskning om barns og unges læring.

Samfunnet er avhengig av at En viktig begrunnelse for at naturfag er allmenndannelse, et fag for alle, ... Som deltakere i et demokrati må vi ta stilling til de argumentene som framføres fra vitenskap og forskning ... Naturfag og læringspsykologi; fra behaviorisme til konstruktivisme og hverdagsforestillinger.

I motsetning til et narrativt handlingsforløp kan Naturvitenskapelig allmenndannelse ved dramatiske virkemidler MARIANNE ØDEGAARD [email protected] Marianne Ødegaard er førsteamanuensis i naturfagdidaktikk ved Naturfagsenteret på Universitetet i Oslo hvor hun er forskningsleder. Hun er opptatt av naturfag som et allmenndannende fag, og hvordan blant annet drama kan bidra til dette. Naturfag som allmenndannelse - naturfag for demokratisk deltagelse 6.

RELATERTE BØKER