Å utdanne sykepleiere

Å utdanne sykepleiere - Patricia Benner, Molly Sutphen, Victoria Leonard, Lisa Day | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Patricia Benner, Molly Sutphen, Victoria Leonard, Lisa Day
DIMENSJON
10,60 MB
FILNAVN
Å utdanne sykepleiere.pdf
ISBN
6037599214857

BESKRIVELSE

Å utdanne sykepleiere inneholder konkrete forskningsfunn, inspirerende mønstereksempler og svært klare råd og anbefalinger.Bokas hovedbudskap er, som tittelen indikerer, at det er behov for omfattende endringer i sykepleierutdanningen.Forskerne bak boka, med Patricia Benner i spissen, dokumenterer et betydelig gap mellom utdanningens innhold og de krav som stilles til dagens sykepleiere i arbeid. De argumenterer offensivt for endringer som kan heve kvaliteten på utdanningen og styrke studentenes læringsutbytte. De hevder igjen og igjen at ankerfestet for omleggingen av sykepleierutdanningen må ligge i den kliniske yrkesvirkeligheten.I boka ser vi tydelig hvordan Benners evne til å kartlegge, utforske og fordype seg i konkret utøvelse av sykepleie bidrar til å sette ord på hvordan sykepleiere, lærere og studenter handler og resonnerer.Professor dr.polit. Kristin Heggen har skrevet introduksjonen til den norske utgaven. Hun skriver blant annet:«Patricia Benner og hennes forskerkollegaer slår fast [...] at de forventer utdanningsdebatt. De inviterer oss til debatt. Jeg tror de får hva de bestiller også i Norge, fra våre lærere, studenter, ledere og politikere. La oss håpe at de også får innfridd sitt håp om at boken skal føre til HANDLING.»Carnegie Foundation for the Advancement of Teaching er kjent for å stille store krav til forskernes formidlingsevne og har som et erklært mål å spre forskningsbasert kunnskap langt utover forskernes egne sirkler. Lærere, ledere, studenter og politikere skal opplyses og dra nytte av Carnegie Foundations arbeider, og forskningen derfra publiseres derfor gjerne i leservennlig bokform. Det er et varemerke ved Carnegies profesjons- og utdanningsforskning at forskningen skal gi inspirasjon og konkrete forbedringsideer. Formidling av forskning skal nå dem forskningen angår.Dette er en viktig bok for studenter, undervisere, veiledere og ledere innenfor sykepleiefaget. Boka gir anbefalinger om pedagogiske arbeidsmåter som gjør den aktuell også for andre profesjonsutdanninger. Dessuten vil politikere ha nytte av å lese boka.

Forskerne bak boka, med Patricia Benner i spissen, … I en tid med stor og økende sykepleiermangel tåler vi ikke å miste noen. Å få tilbakemeldinger fra nyutdannede sykepleiere kan gi viktig kunnskap om hvordan frafall fra yrket kan forebygges og om hvilke tiltak som bør iverksettes for å rekruttere flere som ønsker å utdanne seg til sykepleiere. I koronarammede Sverige vil hele 34 prosent flere bli sykepleiere.

Forskerne bak boka, med Patricia Benner i spissen, dokumenterer et betydelig gap mellom utdanningens innhold og de krav som stilles til dagens sykepleiere ... En sykepleier skal være en sykepleier uansett hvor man er utdannet. Dette studietilbudet vil ikke være med på å skape det, sier hun.

RELATERTE BØKER