Th Kittelsen; askeladd og troll

Th Kittelsen; askeladd og troll - Arnhild Skre | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Arnhild Skre
DIMENSJON
9,67 MB
FILNAVN
Th Kittelsen; askeladd og troll.pdf
ISBN
7898692017282

BESKRIVELSE

Theodor Severin Kittelsen (1857-1914) ble mest kjent som eventyrtegner og har fått generasjoner til å grøsse, drømme og gapskratte. Han levde i en tid da vitenskapen ville gjøre alt til biologi, kjemi, fysikk og mekanikk, men fikk likevel publikum til å se humor, poesi og mystikk i naturen. Kittelsen så skarpt både utover og innover, og dette doble Kittelsen-blikket virker fortsatt. Han var ingen stor maler og brukte ofte enkle virkemidler når han arbeidet på papir. Likevel skapte han måten vi ser på. Likevel fryder, skremmer og morer han oss mer enn hundre år etter sin død. Hvordan fikk han det til? Biografen jakter på svarene i et fargerikt sinn, i kjente og ukjente verker, og i et kunstnerliv like frodig, skiftende og dramatisk som Kittelsens kunst. . «Uten denne maler hadde Norge ikke blitt Norge.» Jan Erik Vold . Arnhild Skre er historiker, kulturjournalist og forfatter. Hun har skrevet en rekke bøker, blant andre La meg bli som leoparden. Ragnhild Jølsen - en biografi (2009) og Hulda Garborg. Nasjonal strateg (2011), som hun fikk Brageprisen for. Arnhild Skre er en populær og ettertraktet foredragsholder.

(nr 202) Eier / Owner Institution: Nasjonalbiblioteket / National Library of Norway Tusser og troll, tegninger og treutskjæringer, malerier og snurrepiperier. Kittelsen var en multikunstner, noe du får se i det store spekteret som vises her på Kittelsenmuseet.

28, 33 og 35, til Kari Træstakk s. 44, 49 og 54, til Askeladden som stjal sølvænderne, sengeteppet og guldharpen til ... Theodor Kittelsen var både maler, illustratør og forfatter, og er kanskje aller mest kjent for illustrasjonene til eventyrsamlingene til Peter Christen Asbjø... Arnhild Skre er journalist og forfatter, og har blant annet skrevet biografien Th Kittelsen - Askeladd og troll.

RELATERTE BØKER