Retorikk som pedagogikk

Retorikk som pedagogikk - Leif-André Trøhaugen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Leif-André Trøhaugen
DIMENSJON
3,58 MB
FILNAVN
Retorikk som pedagogikk.pdf
ISBN
1505979399218

BESKRIVELSE

Denne boka tar for seg hvordan relasjonen mellom lærer og elev blir til.Forfatteren viser også hvordan læreren kan bruke retorikkens tre overtalelsesmidler: ethos, pathos og logos for å fremstå som troverdig og for å gjøre undervisningen god. Boka bygger på intervjuer av elever og observasjon av dyktige lærere, noe som gjør boka både praksisnær og instruktiv. «I Trøhaugens arbeid har min undervisning blitt systematisk vurdert, og funnene samsvarer godt med min følelse av hva som fungerer. Jeg opplever analysene som meget praksisnære og relevante. De sier noe vesentlig om hva som skal til for å lykkes som lærer. [...] Retorikken sier dessuten noe mer generelt og allmenngyldig om hva som skal til for å lykkes, og har dermed en tolkning av hva det vil si å være menneske. Vi lærere er jo også mennesker, vi tør ikke bare alltid å innrømme det». ("Fredrik", observert lærer)

) Heftet, Bokmål. 519,-NÅ 441,-Pedagogikk, mangfold og muligheter Per Arneberg.

Her jobber vi med: Din rolle som leder: din evne til å fremme din klokskap og kompetanse, din moral, og din velvilje og forståelse av dine lesere og lyttere. Retorikk er blitt en sentral del av skolens norskfag. Denne boka gir lærere akkurat det de trenger for å gi god retorikkundervisning.Dagens elever skal lære seg retorikkfagets teorier og begreper og bruke disse i analyser av tekster i aviser, TV og Intern Pedagogikk passer for deg som vil forstå og legge til rette for læring og utvikling hos barn, unge og voksne.

RELATERTE BØKER