Den unge Karl Evang og utvidelsen av helsebegrepet

Den unge Karl Evang og utvidelsen av helsebegrepet - Siv Frøydis Berg | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Siv Frøydis Berg
DIMENSJON
5,22 MB
FILNAVN
Den unge Karl Evang og utvidelsen av helsebegrepet.pdf
ISBN
7720262855994

BESKRIVELSE

Denne boka ettersporer noen idé- og kulturhistoriske forutsetninger for den unge Karl Evangs ideologiske utvikling i hans læreår fra 1922 til 1934. Han utarbeidet sitt sosialmedisinske menneskesyn og virkelighetsoppfatning i mellomkrigstidens kulturradikale miljø, i nær tilknytning til den revolusjonære organisasjonen Mot Dag. Et viktig utgangspunkt for boka er forutsetningen om at heller ikke den medisinske vitenskapen utvikles isolert, nøytralt og verdifritt, men i samspill med sosiale, kulturelle, historiske og idéhistoriske faktorer og forutsetninger. Boka problematiserer også de tradisjonelle fremstillingene av mellomkrigstidens norske kulturradikalisme. Har litteraturliste.

Vi gir deg bøker, film, musikk, bruksting og velværeprodukter som nærer sjelen ... «- Evangs helsebegrep var, i tillegg til å bygge på medisinsk kunnskap, formet nedenfra. Han var opptatt av at man skulle se «hvor skoen trykker» og mente at det visste de som hadde skoen på best.

Oslo: Solum forlag, 2002. Han var en av de første som brukte begrepet velferdsstat - og ble som helsedirektør gjennom flere tiår selv en av arkitektene bak den. Siv Frøydis Berg har skrevet bok om Karl Evang "Den unge Karl Evang og utvidelsen av helsebegrepet". Kjøp Den unge Karl Evang og utvidelsen av helsebegrepet fra Bokklubber Denne boka ettersporer noen idé- og kulturhistoriske forutsetninger for den unge Karl Evangs ideologiske utvikling i hans læreår fra 1922 til 1934.

RELATERTE BØKER