Henrik Wergeland

Henrik Wergeland - Linda Sangolt | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Linda Sangolt
DIMENSJON
11,5 MB
FILNAVN
Henrik Wergeland.pdf
ISBN
6779779604711

BESKRIVELSE

Boka inneholder et kritisk essay om Wergelands framstilling av Riksforsamlingens behandling av grunnlovens paragraf 2 som nektet jødene adgang til riket og et språkmodernisert og kommentert utvalg av Wergelands religionspolitiske og religionskritiske skrifter.

Det rommet ... Wergeland er et etternavn, som i Norge brukes av over 500 personer. Den kjente norske slekten med dette navnet stammer fra grenden Verkland i Brekke, i dag Gulen kommune i Sogn og Fjordane fylke.Navnet er gjennom tidene blitt skrevet på ulike måter.

227 15/8 1830 og er Welhavens første trykte dikt. Den direkte foranledning må ha vært Henrik Wergelands Skabelsen, Mennesket og Messias som kom ut 6/7 1830, med tittelbilde litografert etter en tegning av Welhaven.

RELATERTE BØKER