Rolf Nesch

Rolf Nesch - Eivind Otto Hjelle | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Eivind Otto Hjelle
DIMENSJON
12,80 MB
FILNAVN
Rolf Nesch.pdf
ISBN
9147295531880

BESKRIVELSE

Rolf Nesch regnes i dag som en av etterkrigstidens viktigste kunstnere, både i Norge og resten av Europa. Som norsk-tysk kunstner brakte han uvurderlige impulser til norsk kunstliv, og med sitt "metalltrykk" og ekstensive eksperimentering, står han som en av de store fornyere av grafikken, også i internasjonal målestokk. Rolf Emil Rudolf Nesch (1893-1975) ble født i Ober-Esslingen,Württemberg, og studerte som ung mann ved kunstakademiet i Dresden. Som en av sin generasjons mest lovende kunstnere, vakte det oppsikt da han i 1933 forlot Tyskland i protest mot Hitlers maktovertakelse. Inspirert av Edvard Munch, norsk natur og arbeidertradisjoner, fortsatte han et kunstnerskap som i samtiden ble sett på som fremmed og eksentrisk i norsk sammenheng, men som i dag regnes for et av det 20. århundrets viktigste fornyelser av den grafiske kunsten. Nesch kjøpte gården Rud ved Ål i Hallingdal i 1951, hvor han bodde og arbeidet resten av livet. I Ål ble det i 1993 åpnet eget Nesch-museum. 1958 ble Nesch tildelt æresbevisningen kommandør av den norske St. Olavs Orden. I denne boken leverer Eivind Otto Hjelle - som var hans venn og svigersønn - et levende portrett av den norsk-tyske kunstneren, hvis liv og kunstnerskap er mer aktuelt enn noensinne.

Under første verdskrigen var Nesch soldat og blei såra.. Rolf Nesch kom til Noreg i 1933, etter at [[Adolf Hitler>Hitler]] hadde kome til makta i heimlandet.

Generell informasjon om museet I 1993 - det året han ville ha fylt 100 år - ble det etablert et eget museum for ... Rolf Nesch, Billedkunstner, Graphic artist, Painter, Drawing artist. 1893-1975 We make use of cookies to create a better user experience, for analysis and to deliver relevant marketing content.

RELATERTE BØKER