Hva er makt

Hva er makt - Fredrik Engelstad | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Fredrik Engelstad
DIMENSJON
7,93 MB
FILNAVN
Hva er makt.pdf
ISBN
5065036988172

BESKRIVELSE

Makt kan være både tiltrekkende og frastøtende. Makt finnes i alle slags sosiale relasjoner, og er med på å forme livet til hver enkelt av oss. Denne boken tar for seg hvordan makten fortoner seg sett fra eliten og på grunnplanet, og hvordan makten utfolder seg i de helt nære forhold, som i kjærlighetsrelasjoner. Fremstillingen trekker både på tradisjonelle maktteorier og litterære maktforskere som William Shakespeare og Henrik Ibsen. Har litteraturliste og stikkordregister.

Den gjeldende grunnregelen for samfunnsutviklingen er at endringer skal skje ved hjelp av demokratisk valgte lovgiveres beslutninger. Militærmaktens hensikt er å sette makt bak dette prinsippet. Kunnskap er makt.

Makt er derfor ikke synonymt med tvang heller. Stortinget er Norges nasjonalforsamling, og består av 169 folkevalgte representanter. Stortingets viktigste oppgaver er å vedta lover, vedta statsbudsjettet og kontrollere hvordan regjeringen utøver sin makt.

RELATERTE BØKER