Landet uten egenskaper

Landet uten egenskaper - Pål Veiden | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Pål Veiden
DIMENSJON
8,40 MB
FILNAVN
Landet uten egenskaper.pdf
ISBN
9412867372275

BESKRIVELSE

Østerrike - et land midt i Europa. En gang et rike av mange nasjonaliteter, i dag en liten, velstående republikk. Østerrike-bildet er vakker natur og høykultur i byer som Wien og Salzburg. Et historisk blikk bak klisjeene viser at dette landet har fremstått i vidt forskjellige tapninger; fra det joviale keiserriket, via brutal klassekamp, fascisme og nazisme. Hitler lærte sitt jødehat i Wien, og mang en østerriker jublet da diktatoren tok sitt østerrikske hjemland tilbake i det tyske riket. I 1945 var alt glemt. Gamle fiender lot som de var venner, og den nye republikken ble suksess. Glemt var borgerkrig og diktatur, nå gjaldt det store partnerskap av alle gode krefter. Så ble Kurt Waldheim valgt til president og levnet begynte. Senere vant høyrepopulistene valg etter valg, uten å få ordentlig fotfeste, ikke før 2017. Kunne landet kombinere dette med en historisk selvransakelse? Og hva med landets rolle i Europa? Landet uten egenskaper har alle muligheter. Pål Veiden er sosiolog, med doktorgrad om Østerrike. Han er ansatt som førsteamanuensis ved OsloMET.

april 1942 i Genève) var en østerriksk forfatter.Hans hovedverk er den ufullendte Der Mann ohne Eigenschaften (Mannen uten egenskaper), en av modernismens viktigste romaner. Romanen behandler det moralske og ... Mannen uten egenskaper Musils hovedverk er den store, men ufullendte romanen Der Mann ohne Eigenschaften (3 bind, 1930-1943; norsk oversettelse Mannen uten egenskaper , 1990-93), en bredt anlagt analyse av kulturforfallet i det gamle Østerrike umiddelbart før den første verdenskrig , som eksempel på den generelle europeiske oppløsning av et helhetssyn på livet. Kjøp Landet uten egenskaper fra Tanum Østerrike - et land midt i Europa.

Til samtale om boka har vi invitert: Pål Veiden, forfatter og sosiolog ved OsloMet med doktorgrad om Østerrike, og Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord, Østerrike-kjenner og forfatter av flere bøker om ... Landet uten egenskaper har alle muligheter. Pål Veiden er sosiolog, med doktorgrad om Østerrike.

RELATERTE BØKER