Cort Adeler

Cort Adeler - Ole Henrik Gjeruldsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ole Henrik Gjeruldsen
DIMENSJON
9,13 MB
FILNAVN
Cort Adeler.pdf
ISBN
8986691633869

BESKRIVELSE

Historien om livet til en av Norges største sjøkrigshelter gjennom tidene gir en fascinerende og kunnskapsrik fortelling om sjøfarts- og krigshistorien fra 1600-tallet. Cort Adeler reiste til Nederland i 1637 som femtenåring for å lære navigasjon og matematikk, og ble etter kort tid opptatt i den nederlandske marinen, før gikk han i venetiansk tjeneste i krigen mot tyrkerne og endte sitt spennende og fargerike livsløp som generaladmiral i den dansk-norske marinen.

Navnet Adeler kommer trolig av den nederlandske stillingsbetegnelsen adelborst, som tilsvarer kadett. Dette var Cort Adelers første stilling i den nederlandske flåten. Cort Adeler, eller Cort Sivertsen, som han het før han ble adlet, var fra Brevik, men skulle komme til å leve det aller meste av livet sitt utenfor Norge.

E. Adeler gift med Christian Fredrik Lassen, og disses sønn Cort S.

RELATERTE BØKER