Fremme rett og hindre urett

Fremme rett og hindre urett - Kari Breirem | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kari Breirem
DIMENSJON
7,44 MB
FILNAVN
Fremme rett og hindre urett.pdf
ISBN
5968991967507

BESKRIVELSE

Advokat Kari Breirem ble den første kjente varsler i Norge da hun i 2002 varslet om økonomisk kriminalitet i advo.kat.firmaet BA-HR. Saken omfattet aktører på høyeste nivå i norsk politikk og nærings.liv. Hun ble utsatt for nådeløs gjengjeldelse og mistet sin direktørstilling. Gjengjeldelsen ble fulgt opp på ny åtte år senere da hun uten grunn ble presset ut av sin stilling som direktør i Borgarting lagmannsrett etter en hensynsløs og langvarig kampanje fra avisen Verdens Gang. Breirem har gjennom mange år engasjert seg sterkt for varslere. I boken forteller hun om den gjengjeldelse og aviskampanje hun ble utsatt for og sine erfaringer som advokat for andre varslere. Det er ingen søndagsskole som beskrives.Forfatteren omtaler en rekke belastende saker fra norsk samfunnsliv de senere årene og reiser spørsmål om Norge er et korrupsjonsfritt samfunn. Er det slik at vi feier slike saker under teppet? Det norske rettsvesen har et meget høyt omdømme. Er det likevel sider ved dette som ikke tåler en kritisk vurdering? Gjelder rettssikkerheten for alle? Er vi på vei mot den juridiske stat? Breirem tar opp forhold som det kan være grunn til å sette søkelyset på.

Makt utøves gjennom retten. Retten kan være rettferdig, men retten kan også forsterke maktulikheter og undergrave svake gruppers rettsvern. LeserbrevLes Kari Breirems bok "Fremme rett og hindre urett.

Saken omfattet aktører på høyeste nivå i norsk politikk og nærings.liv. Amnestys politiske nøytrale posisjon og allmenne krav om «frihet, likeverd og rettferdighet for alle» sammenfaller godt med advokaters oppgave om «å fremme rett og hindre urett», som er i kjernen av vår virksomhet. I 2019 og 2020 støtter vi Amnestys prosjekt om bærekraft i leverandørkjeder. - Å fremme rett og hindre urett er det viktigste for meg.

RELATERTE BØKER