Jødeaksjonen - og nye gråsoner

Jødeaksjonen - og nye gråsoner - Tore Pryser | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tore Pryser
DIMENSJON
5,24 MB
FILNAVN
Jødeaksjonen - og nye gråsoner.pdf
ISBN
6153798437473

BESKRIVELSE

"Jødeaksjonen og andre gråsoner" er ei ny bok som historieprofessor Tore Pryser skriver om svik og gråsoner under andre verdenskrig. Han fortsetter med å presentere oss for saker som viser at okkupasjonshistorien inneholder mange nyanser mellom "helter" og "skurker". Her kan du lese om Astrid Døvle Dollis og hennes regjeringsplaner, om nordmenn i tysk tjeneste i Storbritannia og med i ekspedisjoner til Grønland, om jernbanemannen Nils Haugen, som ufrivillig ble Henry Rinnans "negative agent", og om politifolk og hjelpere som arresterte jøder for deportasjon til Tyskland. Og om de to jødene Elena Feinsilber og Victor Goldschmidt som slapp unna "Donau"-transporten på kaia på Vippetangen. Og mange andre historier.

oktober. Les mer om boka her Kjøp Svik, gråsoner og heltemot fra Tanum Historikeren Tore Pryser vil med boka 'Svik, gråsoner og heltemot.

Han fortsetter med å presentere oss for saker som viser at okkupasjonshistorien inneholder mange nyanser mellom 'helter' og 'skurker'. Kjøp Jødeaksjonen - og nye gråsoner fra Bokklubber 'Jødeaksjonen og andre gråsoner' er ei ny bok som historieprofessor Tore Pryser skriver om svik og gråsoner under andre verdenskrig. Han fortsetter med å presentere oss for saker som viser at okkupasjonshistorien inneholder mange nyanser mellom 'helter' og 'skurker'. Dette, og en rekke andre mennesker og episoder er løftet fram i Tore Prysers nye bok, kalt «Jødeaksjonen og andre gråsoner», som lanseres på Holocaustsenteret søndag 27.

RELATERTE BØKER