Hjernen på godt og vondt

Hjernen på godt og vondt - Jan Kærup Bjørneboe | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Kærup Bjørneboe
DIMENSJON
10,15 MB
FILNAVN
Hjernen på godt og vondt.pdf
ISBN
9880029758220

BESKRIVELSE

Hjernen er meg! Tretti prosent av alle nordmenn blir hjernesyke temporært eller permanent i Norge. Psykiatri, hodepine, demens, parkinson, slag, MS eller skader, rammer mange i ulike aldre. Parallelt med de utfordringer dette er for den enkelte og for samfunnet, er nevrologien i rivende utvikling. Hjernetrim og hjerneføde er viktige forebyggende faktorer. I denne boken finner du intervjuer med Norges ledende medisinske ekspertise innen nevrologisk behandling og forskning. Sykdommer beskrives enkelt og lettfattelig med mange gode råd og tips. Pasientene og pårørende er også med. Vi møter bl.a. slagrammede Johanne på 19 år, parkinsonisten Trond og hans nevrokirurg under operasjonen Deep Brain Stimulation og migrenepasienten Ane som av og til må melde seg ut av verden, 100-åringen Lillemor, klar som et egg på sin stamrestaurant over en gin&tonic, og mange andre. Helseminister Bent Høie sier i bokens forord at: « ...det er så viktig med mer kunnskap om hjernesykdommer og hvordan det er å leve med dem. Jan Bjørneboes bok er et viktig bidrag til dette. Her kan du lese om hjernens utvikling, om hvordan det er å ha en hjernesykdom og hvordan det er å være pårørende eller venn til en person med slik sykdom... Det er en bok av det optimistiske slaget». Professoren og biologen Dag O. Hessen funderer på om hjerneoutsourcing kan gi lavere intelligens på sikt hos vårt mest unike organ. I forordet sier professoren om boken: «... Den boka du nå holder i hendene er imidlertid noe helt for seg selv, med sin design og sitt helt egne blikk på hjernen både gjennom ulike faglige briller, og ikke minst fra forfatteren og andre som har fått merke at hjernen ikke alltid spiller på lag...». Forfatteren Jan Kærup Bjørneboe er selv hjernesyk med parkinson og vet mye om hva Han deler raust fra sin erfaring for å hjelpe både de med og uten hjernesykdommer. Boken er et must... for alle som har en hjerne!

Den menneskelige hjerne blir påvirket av musikk i mye større grad enn mange tror, og det forskes mye på hvordan musikk kan brukes både som medisin, i terapi og som virkemiddel til å få oss til å agere på ulike måter. Plastisitet på godt og vondt - Systemet vårt påvirkes spesielt når det er i sterk vekst, særlig når det formes i fosterutviklingen. Det er i tidlig barndom at hjernen har høyest evne til å tilpasse og endre seg ut ifra miljø, adferd og opplevelser. Bakterier på godt og vondt Vi mennesker er helt avhengige av bakterier.

Denne boken er skrevet av forfatter Jan Kærup Bjørneboe. Og denne forfatteren skuffer aldri! Kjøp Hjernen på godt og vondt fra Bokklubber Hjernen er meg! Tretti prosent av alle nordmenn blir hjernesyke temporært eller permanent i Norge.

RELATERTE BØKER