Det var en gang en Hallingstue

Det var en gang en Hallingstue - Kirsti Brekke | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kirsti Brekke
DIMENSJON
3,77 MB
FILNAVN
Det var en gang en Hallingstue.pdf
ISBN
6102099950865

BESKRIVELSE

Denne praktboken om de gamle hallingstuene er basert på forfatterens hovedoppgave, men i en popularisert form. Vakre bilder gjør at den ikke bare vil være interessant for dem som har tilknytning til disse stuene som del av et gårdstun eller hytte, men også alle med sans for gammel byggeskikk og vakre interiører. Byggeskikken i Hallingdal var til langt opp på 1800-tallet svært ensartet. Husene var gjerne laftet i én etasje, hadde små og få vinduer og taket dekket med torv eller tremateriale. De få møblene hadde en fast plassering. Med økt velstand og endrede behov, gjennomgikk også den tradisjonelle bebyggelsen i Hallingdal forandringer. Tunene ble mer uensartede og mange av husene større og med lysere interiører. Denne utviklingen og bakgrunnen for den, er sentral i boken.

: fra folkestue til antikvitet på 100 år Brekke, Kirsti ( Master thesis / Hovedoppgave, 2006 ) SAMMENDRAG Oppgaven tar for seg byggeskikken i Øvre Hallingdal, representert ved hallingstua, som var det vanlige bolighuset på gårdene i Ål. Allerede før Hønefoss var han og samboer Liesl Mindt plutselig eiere av en verneverdig støl, kjøpt usett! - Alle kan bygge seg ny fritidsbolig i våre dager, men hvem får vel kjøpt hytte og seterstøl med en hallingstue som er 275 år gammel, spør Kai Arne, som for å forklare den overmåte iveren for å få slått kloa i den 1,7 mål store eiendommen Bådstjernlia. Det Var En Gang En Jente Som La An På Svogeren Sin, Og Så Hengte Han Seg - Kjærlighetshistorier; Pris: 127 kr: Detaljer: «Det var en gang to søstre, den ene var gift og den andre bare femten år, og storesøsterens ektemann turet fram sånn at femtenåringen ble gravid, og mannen hengte seg, men den femten år gamle søsteren beholdt barnet Det valget får vi bare aldri.»Den amerikanske forfatteren Maggie Nelson (f. 1973) har gitt ut ni bøker, som fordeles i sjangerne dikt og sakprosa.

... vis skal Singer komme til å endre deres ensomme liv på måter de ikke harkunnet forestille seg.«Hjertet er en ensom jeger» var den 23 år gamle Carson McCullers' debutroman, ...

RELATERTE BØKER