Italias viner

Italias viner - Carlo Merolli | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Carlo Merolli
DIMENSJON
3,81 MB
FILNAVN
Italias viner.pdf
ISBN
3436560441283

BESKRIVELSE

Det første omfattende norske verk om den spennende italienske vinverdenen. En uunnværlig oppslagsbok for alle vinelskere på reisen, under smakingen og på innkjøpsturen. Boken inneholder · leksikon med gjennomgang av druetyper, viner, produsenter og regioner fra A til Å · historisk presentasjon av verdens eldste vinland · vinordbok med de mest brukte faguttrykkene · alfabetisk liste over samtlige eksisterende DOC- og DOCG-viner · alfabetisk og regional oversikt over IgT-viner Boken er skrevet av den romerskfødte vinhandleren og vinelskeren Carlo Merolli, som har vært bosatt i Danmark i over 25 år. Med enestående presisjon, ekspertise og glimt i øyet fører han leseren inn i en solfylt verden av duft og smak.

Type og stil endrer karakter fra nord til sør, fra lette og lyse fruktige røde og hvite viner i Trentino-Alto Adige til kraftige røde i Puglia. I Italia har hver region sine druer og sin måte å lage vin på. Kjærligheten til det lokale gjør det lettere å forstå italiensk vin.

Druen Sangiovese er den druen som er mest utbredt, og det finnes mange undergrupper av denne druesorten, den mutanerer nesten like bra som Pinot Noir.Druen har høyt syre- og tannininnhold og det gir viner med medium til god fylde, med fruktaromaer som ofte minner om bringebær, krydder og anis når den er ung. Italias viner. Event Vinkurs 29.

RELATERTE BØKER