Hva hadde Tordenskiold i lasten?; en mathistorisk reise fra renessansens adelskjøkken til dagens gourmetkjøkk

Hva hadde Tordenskiold i lasten?; en mathistorisk reise fra renessansens adelskjøkken til dagens gourmetkjøkk - Anne Lene Lie | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anne Lene Lie
DIMENSJON
6,66 MB
FILNAVN
Hva hadde Tordenskiold i lasten?; en mathistorisk reise fra renessansens adelskjøkken til dagens gourmetkjøkk.pdf
ISBN
6247925971094

BESKRIVELSE

Det vi i dag anser som gourmetmat har røtter flere hundre år tilbake, til en tid hvor det var viktig å overgå hverandre i overflod, imponerende retter og nye trender fra Europa. Renessansen var en tid for gjenfødelse og gjenoppliving, som et mottrekk til den mørke middelalderen. Renessansen var både fargerik og ekstrem, verdslig og fornyende. Det sanselige var et viktig element i både kunst, arkitektur og eksperimentering innen kokekunst. Gjennom måltidet skulle alle sanser tilfredstilles, ikke minst det visuelle. Kunstferdige mat.installasjoner ble bragt fram til musikk fra innleide orkestre. Renessansens kokekunst i Skandinavia var ikke, som alminnelig oppfattet, primitivt og lite spennende, men tvert i mot kunstferdige tillaget og anrettet med eksotiske råvarer og krydder importert fra alle verdenshjørner. Hva har egentlig Peter Wessel Tordenskiold med dette å gjøre. Som 1700-tallets dristige og arrogante sjøkaptein, kombinerte han sine krigertokter mot svenskene ved å gjøre seg rik på kapring av krigs- og handelsskip han tok som prise. Skipshandelen var selve hovedpulsåren fra fremmede havner og inn til Skandinavia, der eksotiske varer fra Middelhavet, Østen og Afrika skulle tilfredsstille den kresne og kravstore gane blant adel og nyrike. Velkommen til en historisk matreise! Anne Lene Lie har gitt ut flere bøker, blant annet om matkultur, urter og medisinplanter. Hun har drevet vingård i Italia og serveringssted ved den italienske Riviera. Hun bygget opp og drev Trollviken gjestegård i Nordland hvor nettopp historisk mat sto på menyen. Per Heimly, kjent fra flere tv-produksjoner som kjendisfotograf, har hatt samarbeid med Anne Lene Lie på tidligere bokutgivelser om mat og urter. Nå serverer han oss de kondisjonertes matretter sett gjennom kameralinsen, tilrettelagt av forfatteren og i samarbeid med flere kjøkkensjefer.

Kjøp boken Hva hadde Tordenskiold i lasten?; en mathistorisk reise fra renessansens adelskjøkken til dagens gourmetkjøkk av Anne Lene Lie (ISBN 9788230014516) hos Adlibris.com. Fri frakt.

Renessansen var en tid for gjenfødelse og gjenoppliving, som et mottrekk til den mørke middelalderen. Start studying Historie prøve Kapittel 2. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Min nordiske reise (engelsk: Letters Written During a Short Residence in Sweden, Norway, and Denmark) er en svært personlig reiseskildring skrevet av den britiske 1700-tallsfeministen Mary Wollstonecraft.De 25 brevene dekker et vidt spekter av emner, fra sosiologiske refleksjoner over Skandinavia og dets innbyggere til filosofiske spørsmål om personlig identitet. Forarbeidene til disse matriklene kan inneholde nærmere opplysninger om gårdene.

RELATERTE BØKER