Vietnamesisk

Vietnamesisk - Victoria Rosén | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Victoria Rosén
DIMENSJON
7,24 MB
FILNAVN
Vietnamesisk.pdf
ISBN
9785428612298

BESKRIVELSE

Boken gir en kort introduksjon til vietnamesisk. Den er delt inn i fire deler: fonologi, morfologi, syntaktiske emner og språktypologi.

(2006) i Vietnam (hvor det er offisielt språk), Kambodsja og av vietnamesere i USA og andre vestlige land. Det er et utpreget enstavelsesspråk med seks toner i nord og fem i sør.

Vietnamesisk er et tonalt, analytisk språk er ikke i utakt med den asiatiske gjennomsnittet, desto mer overraskende at det er skrevet i latinske tegn. Alle med vietnamesisk opphav (inkludert undertegnede) har på et eller annet tidspunkt hatt et forhold til den populære gatematen bánh mì (uttales bæn mi og betyr egentlig brød, journ.anm.), som er fylt med smakseksplosjoner som saftig kjøtt, sprø og syltede grønnsaker og friske urter. Norsk-vietnamesisk ordbok Vietnamesisk brukes av i underkant av 70 millioner mennesker verden over. En del av disse bor i Norge.

RELATERTE BØKER