Spør om språk fra A til Å

Spør om språk fra A til Å - Ingebjørg Tonne, Helene Uri | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ingebjørg Tonne, Helene Uri
DIMENSJON
12,37 MB
FILNAVN
Spør om språk fra A til Å.pdf
ISBN
9592014891385

BESKRIVELSE

Lurer du på hva forfordele, gressenke eller Sanktveitsdans betyr? Og hvorfor noen sier et appelsin og ikke en appelsin, eller at noe er døvt? Spør om språk - fra A til Å er en underholdende og humoristisk vandring gjennom språkets irrganger. Helene Uri og Ingebjørg Tonne har her samlet spørsmål og svar fra språkspalten i Dagbladet. Det ene spørsmålet om språkartigheter avløser det andre, og Uri og Tonne svarer med eleganse, presisjon og en stor dose humor. En lesebok om det norske språkets finurligheter for deg som simpelthen elsker det norske språket!

Hva er a) et importord, b) et avløserord? Hvilken holdning har norske myndigheter til bruk av lånord i norsk? En kan argumentere både for og mot språklig purisme. Nevn et viktig argument for, og et argument mot. Spør om språk fra A til Å.

Helene Uri og Ingebjørg Tonne har her samlet spørsmål og … LES MER svar fra språkspalten i Dagbladet. Det ene spørsmålet om språkartigheter avløser det andre, og Uri og Tonne svarer med eleganse, presisjon og en stor dose humor. Spør om språk - fra A til Å er en underholdende og humoristisk vandring gjennom språkets irrganger.

RELATERTE BØKER