Charleston i Grukkedalen

Charleston i Grukkedalen - Erlend Hegdal | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Erlend Hegdal
DIMENSJON
5,67 MB
FILNAVN
Charleston i Grukkedalen.pdf
ISBN
2076996619265

BESKRIVELSE

Jazzen har en rik forhistorie, også i Norge. Allerede på 1800-tallet opptrådte svarte amerikanere på norske scener - blant annet som musikere og blackface-komikere. De ble møtt med en blanding av fascinasjon og forakt, lovord og latterliggjøring. Grunnlaget for nordmenns holdning til afroamerikansk musikk ble lagt lenge før jazzens gjennombrudd. Denne boken viser en enestående samling av fotografier, musikkanmeldelser og illustrasjoner fra 1800-tallet til starten av 1900-tallet. Disse tidsdokumentene bringer et glemt kapittel i norsk musikk-, kultur- og mediehistorie fram i dagen. "Charleston i Grukkedalen" er en fortelling om rasisme og musikkglede, kulturutveksling og frigjøring i en tidligere udokumentert del av norsk historie.

Boken trekker frem et delvis glemt kapittel i norsk kulturhistorie og er en fortelling om både rasisme og frigjøring, mediehistorie og musikkglede. I boken Charleston i Grukkedalen, som Nasjonalbiblioteket gir ut i vinter, har musikkviter Erlend Hegdal samlet fotografier, anmeldelser og illustrasjoner fra epoken. Boken trekker frem et delvis glemt kapittel i norsk kulturhistorie og er en fortelling om både rasisme og frigjøring, mediehistorie og musikkglede. Allerede i siste halvdel av 1800-tallet opptrådte svarte amerikanere på norske scener, som sangere, dansere, musikere og «blackface»-komikere.

Hegdal har skrevet doktorgradsavhandlingen «Charleston i Grukkedalen: Afrikansk-amerikanske artister i Norge før 1940». Her har han utforsket jazzens forhistorie og tidligste utvikling i Norge, og gransket utvalgte besøk av afrikansk-amerikanske artister i perioden 1864 - 1939. Kjøp 'Charleston i Grukkedalen, afroamerikanske artister på norske scener, fra "blackface"-komikere til Louis Armstrong' av Erlend Hegdal fra Norges raskeste nettbokhandel.

RELATERTE BØKER