Det store fregattkjøpet; historien om anskaffelsen av Fridtjof Nansen-klasse fregatter til Sjøforsva

Det store fregattkjøpet; historien om anskaffelsen av Fridtjof Nansen-klasse fregatter til Sjøforsva - Jacob Børresen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jacob Børresen
DIMENSJON
12,2 MB
FILNAVN
Det store fregattkjøpet; historien om anskaffelsen av Fridtjof Nansen-klasse fregatter til Sjøforsva.pdf
ISBN
8408264307236

BESKRIVELSE

Mellom 2000 og 2012 anskaffet Forsvarets logistikkorganisasjon nye fregatter til Sjøforsvaret. De ble bygget i Spania. Anskaffelsen ble en suksess. Sjøforsvaret fikk fem fullverdige fregatter av høy kvalitet til svært gunstig pris. De ble levert ett år etter planen, men på budsjett. Med en budsjettramme på godt over tolv milliarder 2000-kroner var fregattprosjektet det til da største og mest komplekse materiellprosjektet i Forsvarets historie og det største statlige innkjøpsprosjektet noen sinne. Beslutningen om å anskaffe fregatter til Forsvaret var omstridt. Stortingets og Regjeringens absolutte forutsetning var derfor at budsjettrammen skulle holdes for enhver pris. Prosjektet var under nitid observasjon både fra Sjøforsvarets ledelse, fra forsvarssjefen, fra Forsvarsdepartementet og fra Stortinget ved Riksrevisjonen. Forsvarets logistikk-organisasjon og dens forgjenger Sjøforsvarets forsyningskommando, var preget av tunge og naturlig selvbevisste kompetansemiljøer og flere sterke og til dels stridbare personligheter i nøkkelposisjoner. Med så mye på spill kunne motsetningene bli kraftige. En rød tråd gjennom denne fortellingen er derfor konflikt. Men takket være god ledelse og sterk organisasjonskultur bidro konfliktene til å løfte både FLO og den spanske hovedleverandøren som organisasjon.

De ble levert ett år etter planen, men på budsjett. Med en budsjettramme på godt over tolv milliarder 2000-kroner var fregattprosjektet det til da største ... Mellom 2000 og 2012 anskaffet Forsvarets logistikkorganisasjon nye fregatter til Sjøforsvaret.

Med en budsjettramme på godt over tolv milliarder 2000-kroner var fregattprosjektet det til da største ... Kjøp Fregatter i storm og stille fra Bokklubber Fregattene av Oslo-klassen var ryggraden i den norske marinen i mesteparten av den kalde krigen. I 40 år seilte de på norskekysten og i Natos stående atlanterhavsstyrke.

RELATERTE BØKER