Emanuel Vigeland

Emanuel Vigeland - Tone Klev Furnes | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tone Klev Furnes
DIMENSJON
12,72 MB
FILNAVN
Emanuel Vigeland.pdf
ISBN
5054515452245

BESKRIVELSE

Emanuel Vigeland (1875-1948) hadde en fremskutt stilling som freskomaler og glasskunstner i sin samtid, og han ruver som monumentalkunstner. Hans eget mausoleum, Tomba Emmanuelle på Slemdal i Oslo, regnes av mange som hans hovedverk. Dette er en kunstskatt der arkitektur, maleri, skulptur, kunsthåndverk, ordet, lyset og akustikken sammen bidrar til ett samlende uttrykk - et Allkunstverk om livet. Kunsthistoriker og forfatter Tone Klev Furnes gir en fyldig presentasjon av livsverket til Emanuel Vigeland. Hun viser hvordan talent, evner og et ukuelig pågangsmot drev den unge kunstneren fra Mandal frem til å bli en av Norges mest særegne kunstnere. I denne rikt illustrerte boken får vi også bedre kjennskap til forholdet mellom de to kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland.

gebyrer på 25.00 NOK. Velkommen til en magisk opplevelse i Emanuel Vigeland Museum med dets fantastiske akustikk og stemning.

Museet har åpnet igjen for konserter og lukkede omvisninger. Inntil videre er museet stengt i ordinær... Gustav Vigeland er den billedhugger som ruver mest i norsk norsk kunsthistorie.

RELATERTE BØKER