Mellom sky og havsens grunne

Mellom sky og havsens grunne En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
4,48 MB
FILNAVN
Mellom sky og havsens grunne.pdf
ISBN
6015683220947

BESKRIVELSE

Motsetningen mellom det høye og det lave - spenningen mellom det ekstatisk visjonære og den mørkeste fortvilelsen preger forfatterskapet til Alfred Hauge (1915-1986). Han hadde fylt hundre år i 2015, og på mange måter speiler hans litterære utvikling Norges vei gjennom det siste århundret: fra å være en fattig europeisk utkant dypt rotfestet i religionen til å være et høyteknologisk, internasjonalisert og sekularisert samfunn. I dette spenningsfeltet plasserer Hauges tekster seg og viser trekk både fra de sentripetale og de sentrifugale kreftene. Tradisjonen og moderniseringen, det lokale og det universelle, realismen og det eksperimentelle er i hans kosmos likevel ikke enkle motsetninger, men motsetninger som betinger hverandre. Denne særegne blandingen i sine forskjellige tapninger beskriver de elleve nyskrevne artiklene som er samlet her. Bidragene ble presentert for første gang høsten 2015 på Utstein Kloster - stedet som var Hauges sted, hans øye ut mot verden.

Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 9788270998739 Benedikt Jager og Svein Helgesen presenterer antologien "Mellom sky og havsens grunne", med Alfred Hauges forfatterskap som tema. Kristin Aalen, Magne Drangeid og Nora Simonhjell forteller kort om ... Mellom sky og havsens grunne: Nylesninger i Alfred Hauges forfatterskap.

Nylesninger i Alfred Hauges forfatterskap. Sakprosa.

RELATERTE BØKER